eKirja

Mitä tehdä kun työkaveri tai esimies myrkyttää työilmapiirin ja ottaa yhden ihmisen silmätikukseen?

Oletko sinä kohdannut henkilön, joka vie huonolla käytöksellä energiasi ja elämäsi työpaikalla on kuin sumussa taivaltamista?

Pitääkö vaikeasti luonnehäiriöstä ihmistä vain kestää ja eikö asialle voi tehdä mitään?

Ei pidä ja kyllä voi!

***

Vakavasti luonnehäiriöinen henkilö on tyypillisesti todella taitava puhuja ja hän osaa aluksi vakuuttaa kenet vain. Voit saada työkaveriksi tai esimieheksi luonnehäiriöisen henkilön, joka osoittautuu erittäin hankalaksi henkilöksi. Hänen käytöksensä sinua kohtaan on täysin outoa ja ennen kokematonta. Hän saattaa lytätä sinun työosaamisesi täysin maanrakoon ja samalla esiintyä muualle yhteisölle hyvin taitavana ja mukavana työtoverina. Tilanne on todella yllättävä ja hyvin ahdistava.

Mitä sitten jos em. asetelma jatkuu pidemmän aikaa? Esim. vuoden ajan? Tilanne on kenen tahansa elimistölle niin stressaava, että vakavan sairastumisen riski on todella suuri! Tätä asiaa ei kannata vähätellä ollenkaan. Vakavasti luonnehäiriöinen henkilö haluaa tuoda esille uhrinsa heikkouksia ja virheitä. Tällaisen stressin alla oleva ihminen rupeaa helposti tekemään enemmän virheitä kuin hän normaalisti tekisi. Tämä on myös elimistön ensimmäisiä merkkejä orastavasta sairastumisesta.

***

AA_greenOlen Antti Ahonen, johtamisen ammattilainen.  Olen itse joutunut seuramaan vaikeasti luonnehäiriöisen henkilön toimintaa työyhteisössäni usean vuoden ajan. Ajauduin itse tilanteeseen, jossa työkyvyn pysyvä menettäminen oli lähellä. Olin pitkään tilanteessa, jossa luonnehäiriöinen henkilö häiritsi työtäni lähes päivittäin ja levitti työyhteisössä väärää tietoa tekemisistäni. Kävin omasta mielestäni tuskallisen pitkän matkan puolustaesssani itseäni ja lopulta päästäkseni pois kyseisestä piinapenkistä.

Pääsin lopulta tilanteesta pois ja päätin hetken aikaa hengähdettyäni auttaa muita ihmisiä, jotka epäonnekseen ovat joutuneet samantyyppiseen tilanteeseen. Päätin kirjoittaa aiheesta eKirjan, ja nimenomaan uhrin näkökulmasta.

Haastattelin matkani varrella useaa työterveyden ammattilaista, psykiatria ja psykologia. Törmäsin myös muihin ihmisiin, jotka olivat joutuneet vakavasti luonnehäiriöisen henkilön kanssa tekemisiin. Lisäksi keskustelin useiden ihmisten kanssa työyhteisössäni, ihmisten, jotka joutuivat seuraamaan vierestä luonnehäiriöisen henkilön toimia. Sain tätä kautta hyvin mielenkiintoista tietoa ja mielipiteitä tulevaa kirjaani varten.

***

Kuvaan kirjassani erilaisia tilanteita, jotka myöhemmin tajusin kommunikoinniksi vakavasti luonnehäiriöisen henkilön kanssa. Kerron esimerkein tilanteita ja tapahtumia, jotka ovat viitteitä tai tunnusmerkkejä kommunikoinnista luonnehäiriöisen kanssa. Kuten totesin, tein kirjan uhrin näkökulmasta. Psykiatrian ja psykologian ammattilaiset pystyvät antamaan todella hyviä ohjeita ja neuvoja siitä miten luonnehäiriöisen kanssa kannattaa kommunikoida. He eivät kuitenkaan itse useinkaan ole joutuneet omakohtaisesti luonnehäiriöisen hyökkäyksen kohteeksi. Valotan kirjassani pitkälti niitä hetkiä, jolloin itse jouduin hyökkäyksen kohteeksi ja miten niistä selvisin tai miten niistä olisi voinut selvitä paremmin.

Kerron kirjassani polun vakavasti luonnehäiriöisen henkilön ensikohtaamisesta siihen hetkeen kun pääsin tilanteesta pysyvästi pois. Lisäksi kerron havainnoistani ympärillä olevien ihmisten reaktioista luonnehäiriöisen hännystelijöistä uhria tukeviin tosiystäviin. Esittelen myös eri instansseja, jotka ovat vakavasti luonnehäiriöisen henkilön uhrin tukena työterveyshuollosta juridiseen apuun asti.

Työpaikkakiusaamisesta sekä luonnehäiriöisestä käyttäytymisestä on kohtuullisesti kirjallisuutta saatavilla kirjakaupoissa. Aineistoa kerätessäni törmäsin useaan aihetta käsittelevään kirjaan. Tyypillisesti kyseiset kirjat ovat hinnaltaan 50-100 euron luokkaa ja jouduin tekemään karsintaa kirjojen hinnoittelun takia, vaikka aihe oli hyvin kiinnostava.

***

Kirjan ostaneen kommentti: ”Olen lukenut kirjasi. Ajattelen asioista juuri tuolla tavalla, uskomatonta. Aivan ihanaa että saan tukea tuosta kirjasta nyt. Välillä tosiaan luulen ettei tuollaista voi olla ja kuvittelen kaiken. Kiitos kun kirjoitit kirjan!”

Helena, työpaikkakiusattu

***

Päätin itse käyttää nykyaikaisia työvälineitä digitaalisen kirjan kirjoittamisessa niin, että kirja on täyttä asiaa sopivaan hintaan ja niin, että kirja on helppoa hankkia eKirjana. Sinulla on nyt mahdollisuus ostaa tämä uunituore kirja verkkokaupasta.

boxshot-rendering

Kirjan normaali hinta on 14.90 euroa, mutta saat kirjan nyt jouluhintaan 9.90 euroa!!
Toimi heti!

***

Kyllä, haluan hyödyntää joulutarjouksen ja saada tukevan tietopaketin vakavasti luonnehäiriöisen ihmisen kanssa pärjäämisestä työpaikalla!

Kyllä, haluan ostaa kirjan!

***

Jos vielä mietit kirjan ostamisen kannattavuutta, tein päätöksen, että annan kirjalleni 100%:n tyytyväisyystakuun. Takuu antaa mahdollisuuden saada kirjan hinta takaisin 14 päivän ajan ostohetkestä, mikäli et ole tyytyväinen kirjan sisältöön!

14-pv-rahat-takaisin

Maksun jälkeen saat heti sähköpostilla linkin, jonka avulla saat ladattua kirjan itsellesi pdf-muodossa. Mikäli kirjan ostamisessa tuli ongelmia tai haluat kysyä asiasta lisää, lähetä sähköpostia minulle osoitteeseen antti.ahonen@iki.fi

BizStudio by Sketch Themes