DataAnalyysi on päivän sana!

Antti Ahonen M.Sc (tech) – profiili

DataAnalyysi on päivän sana!

31/10/2014 Data-analyysi 0
image_pdfimage_print
Yrityksen päättäjä: Jos tämä aihe on sinulle uusi, niin nyt on kiire.
Mutta ei se mitään 🙂 Minä voin auttaa. Lue ensin muutama seuraava rivi.
Datan ja informaation räjähdysmäinen kasvu on tuonut aivan uuden ulottuvuuden tiedon hyödyntämiseksi. Datan analysointi antaa tiedon hyväksikäytölle aivan uudet mahdollisuudet.
Tiedossa on niin suuri valta, että toisinpäin ajatellen; mikäli et käytä saatavilla olevaa tietoa hyväksi, kilpailijat menevät lujaa ohitse.
Mitä kaikkea tietoa on sitten saatavilla ja miten sitä kannattaa käyttää hyväksi?? Erittäin hyvä kysymys!
Laita ensin oman organisaation tiedot kuntoon; ja heti perään etsi kaikki mahdollinen saatavilla oleva tieto kilpailijoistasi.
 Vinkki 1: Ota omassa organisaatiossa käyttöön sellaiset työkalut, jotka mahdollistavat informaation keräämisen, ja mielellään yhteen paikkaan. Käytä sähköisiä keskustelukanavia työntekijöiden kommunikoinnin parantamiseksi (suosi suomalaista, esim. flowdock).
Vinkki 2: Koeta päästä eroon vanhojen sähköpostiohjelmien massiivisestä käytöstä. Tarkoitan tässä kohtaa esim. Outlookin käyttöä. Miten? Käyttäkää mahdollisimman suureen osaan kommunikointia jotain uudempaan välinettä, kuten edellä mainittu flowdock. Käyttäkää sähköpostia kokouksien varaamiseen ja isojen massalähetysten organisointiin. Viestiketjut outlookissa ovat mennyttä aikaa (ts. läpinäkyvyys katoaa heti). Kysy lisää, jos jäi askarruttamaan 🙂
Tämän artikkelin lopuksi: Tiedon kerääminen oman toimialan yrityksistä sekä oman yrityksen kehittämiseksi on äärimmäisen tärkeää. Elämme murrosvaihetta ja kohta elämme aikaa, jolloin ainoastaan ne yritykset pärjäävät, jotka tajuavat tiedon merkityksen. Tässä Suomi on tänään hiukan jälkijunassa, mutta vielä ehtii korjata tilanteen! Lähde rohkeasti mukaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.